Kahramanmaraş’ta üç OSB birleşti. Hedef depremin izlerini silmek ve bölgenin kalkınmasını sağlamak.

Yüzyılın deprem faciasının merkez üssü Kahramanmaraş’ta sanayiyi ayağa kaldırmak için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Aksu OSB ile Türkoğlu 2 OSB’leri terkin edilerek, Erkenez OSB tüzel kişiliği altında birleştirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB)birleşmesiyle ilgili Patronlar Dünyası‘na açıklama yapan Kahramanmaraş’ın en büyük entegre işletmesi olan İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kurtul, “Kahramanmaraş iş dünyası bir yandan depremin yaralarını sarmak, bir yandan depremzede çalışma arkadaşlarına aş ve iş vermek bir yandan da üretip satıp ülkeye katma değer kazandırmamın gayreti ve özverisi içinde çalışıyor” dedi. Birleştirilen OSB’ler ile Türkiye’nin 12. en büyük OSB’sine kavuştuklarını söyleyen Kurtul, birleştirilen OSB’lerin hem Kahramanmaraş hem de Türkiye ekonomisine önemli katkı sunacağını vurguladı.

İsmail Kurtul

BİRLEŞTİRİLEN OSB’LER EKONOMİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu, “Birleştirilen OSB’ler ekonomimize önemli katkılar sağlayacak” derken, “Organize Sanayi Bölgeleri, ekonomilerin dinamik yapılarıdır. Temel taşıdır. Şehrimizin katma değerli üretiminde önemli bir yeri olan OSB’ler, üretim gücümüzde ve gerek istihdam gerekse de ihracattaki en büyük gücümüz. Özellikle deprem sonrası Ticaret ve Sanayi Odası olarak ağır hasar alan tesislerimizi yeniden işlevsel hale getirerek, tam kapasite çalışması adına yüklendiğimiz sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort